Feliz Navidad y un próspero año nuevo!!!
Zo even een klein berichtje voor de kerst en het nieuwe jaar om 2011 af te sluiten!
Inmiddels bevindt ik me in Mancora, het noorden van Peru! Niet om jullie jaloers te maken.. maar het is hier hot hot!! Warm, stranderig en leuke tentjes hier.. dus kerstavond zal wel goed komen! Toch blijft het apart om kerstliedjes te horen met deze temperaturen en in zo´n ander land!
Maar nog even te beginnen bij Arequipa.. Leuke stad! Het is ook 2e stad van Peru.. dus je kan hier van alles krijgen, en je prima vermaken! We zijn een dag naar de Colca Canyon geweest. Volgens de feitjes de een na grootste van de wereld, groter dan de Grand Canyon en de plek om condors te spotten!!! Dus.. ja ook hier moesten wij heen! Het was zeker prachtig! het uitzicht is amazing! Helaas duurde het condors spotten wel even.. maar we hebben er een gezien vanuit de verte. Echt apart om te weten dat deze vogels meer dan 3meter brede vleugels hebben en 15kg kunnen wegen!! Tjsseee, echt bizar! Ze komen ook alleen maar voor in de Andes, dus hoort natuurlijk bij de trip!
Ook hebben we een museum bezocht met de bekende mummie Juanita. Deze goedbewaarde mummie is gevonden in een krater op 5 tot 6000 m hoogte in de Andes. Zij is in de Inca tijd geofferd.. hoe raar idee... maar goed.. in die tijd dachten ze toch nog wat anders. Best apart om haar lichaam te zien in een vrieskist.. haar kleding, de potjes en pannetjes die meegingen bij de offering. Ja was een aparte ervaring!
Helaas hier in Arequipa ook mijn camara verdwenen... ja balen balen balen! Gejat.. maarja het blijft Zuid Amerika... laten we maar hopen dat het alleen bij een camera blijft! Na een dag bezig geweest te zijn met aangifte (dit is trouwens echt lastig in het spaans) maar goed, hierna konden we door naar de volgende plek, namelijk Nasca.
Nasca was onze volgende stop. Hier hebben we een vliegtuigje genomen om de beroemde Nasca lijnen te zien. Deze zijn super oud en zijn door de Indianen getekend. Ze weten tot op heden nog steeds niet waarvoor de lijnen bedoeld zijn.. de roddels gaan nog steeds in het rond (buitenaardse wezen, het zou als kalender bedoelt zijn, voor watersystemen) vanalles hoor je! Maar wat nou waar is... geen idee!!
De beste manier om ze alle 12 te zien is echter alleen per vliegtuigje. Nou ben ik geen groot fan van kleine vliegtuigjes, maar goed, let´s go on met de ride! Na eerst gewogen te zijn werden we gelijk doorgestuurd naar het vliegtuigje.. alleen wij 2 en de piloot gingen mee, zo klein was het vliegtuigje. Na een heel vertrouwend telwerk (not) van meneer de piloot over hoeveel onze gewichten samen waren en of het wel kon met het vliegtuig haha kwam er toch een ´´oh, esta bien´´ uit. Oftwel, ready to go! Whoe spannend! Het vliegtuigje moet om alle lijnen goed te kunnen zien moet het vliegtuigje op zn zijkant hangen, dus je wordt continu heen en weer geslingerd in dat ding.. jaa moet toegeven, klein beetje misselijkmakend.. maar het was het wel waard. Ondanks dat ik ze wel wat groter verwacht had, was het wel mooi om te zien! Nadat ze alle 12 geweest waren, was het tijd om terug te gaan. Moet zeggen, toen meneer de piloot opeens z´n motor uitzette in de lucht, ik wel klein beetje in paniek was... okee nu is het gebeurd dacht ik.. maar gelukkig bleek het er allemaal bij te horen om zo´n klein vliegtuigje aan de grond te kijgen.. en de landing was perfect ook, maar nee ben toch nog steeds geen fan van kleine vliegtuigjes haha
We hebben ook nog een bekend kerkhof bezocht in Nasca. Hier liggen allemaal mummies van vroeger. Heel raar om ze zo te zien liggen, en te weten dat die ik weet niet hoe lang geleden geleefd hebben. Compleet met haar, huid en overal botten ligt hier wat historie van vroeger! Ze zijn zo goed bewaard gebleven door het klimaat en de mineralen uit het zand, en tijd geleden werden hier regelmatig botten geroofd, maar nu is het openbaar voor toeristen. Het is beetje vreemd en scary... maar wel gaaf om te zien!
Verder was Nasca niet zo bijzonder, dus de volgende dag snel door naar Lima!
Lima, ja geweldig stad! Het is wel echt groot, heeft een leuke boulevard, stikt er van de winkels (shoppen is 24u mogelijk.. gaaf!) en lekkere restaurantjes en eettentjes! Ook apart is dat er een piramide midden in de stad staat. Wel leuk voor sighseeing! We zijn ook nog even naar de film ´´Happy new Year´´ geweest, even voor het kerst en nieuwjaargevoel haha, was leuk! Ook heel apart... onze tweede nacht in Lima lagen we in ons bedje te shaken... what happend? Aardbeving.... wow dat was echt bizar! Het bleek 4.8 op de schaal van Richter... toch aparte ervaring! Goed afgezien van dat... Lima is erg nice, helaas ook erg duur! Na een avondje stappen, dagje shoppen, sightseeing en wat regeldingetjes daar was het dus ook weer hoog tijd om verder te gaan!
Goed, en nu dus Mancora! Ben benieuwd hoe het is! Na kerst gaan wij door naar Equador om in Quito het jaar 2012 in te luiden!
Nou ik sluit mn verhaaltje af met even een kerstgroet.. kaartjes sturen naar iedereen zit er dit jaar niet in helaas! Vond trouwens de E cards die ik via mn mail gehad heb geweldig, dus thanks daarvoor, echt leuk!!!
Oja... bij de foto reeks... nog even de langbeloofde foto´s van Uyuni zoutvlakte (die hebben we eindelijk gekregen) en nog wat andere!
Allemaal hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2012! Rol allemaal goed het nieuwe jaar in!!!
Liefs!!
Oja. ps voor de liefhebbers ;). ... het is nu officieel bevestigd.. onze terugdatum... 20 maart 2012 komt Desi weer naar huis!
Lieve desi,
Wij wensen jou een wereldse kerst en een fantastisch2012.
Hallo reizigers
We hebben weer geweldig genoten van de nieuwe foto's en het verslag. Het moet wel erg genieten zijn voor jullie.
Steek nog een extra kaarsje aan en maak er een vrolijk kerstfeest van.
Ook alvast de beste wensen voor 2012 en hopelijk blijft alles zo voorspoedig gaan!!!!!
Groetjes uit Vorden
Onder de zon lijkt me heel apart om Kerst en Oud en Nieuw te vieren. Maak er met z'n beiden een fijne tijd van. Op oudejaarsavond om 12.00 uur heffen we het glas op jullie.
Kus van ons beiden.
Hele fijne Kerst dagen en een geweldig 2012
Heb je al een nieuwe camera?
Tot volgend jaar
Hee meid,
Gezellige kerstdagen in het warme landje en wat heb je toch leuke, creatieve foto's!
Dikke kus!
Ik wens je ook hele goede kerstdagen en een plezierige jaarwisseling.
Geniet ervan. Het is zeer indrukwekkend. Te gek voor jullie.
Groet van Gerrie.
Ook de beste wensen van alle collega's. Ik hou ze op de hoogte.
hoi lieve desi. laat ons maar lekker studeren voor de herkansing en een beetje soggen door fototjes van jou te kijken:) Dan mag jij lekker doorgenieten en reizen! haha. Leuk om te zien hoor, ga zo door. Zo te zien heb je een toffe kerst gehad. Niet te veel thuis gemist?? Ik denk aan je! en pas goed op jezelf. Kus sanne(van de premaster weet je nog??) en sandra
Alvast een happy new year! Ik zal proberen wat oliebollen voor je te bewaren in de vriezer haha.
liefs
Dag Desi,
Een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2012 gewenst !
Groeten,
Henk uut Warnsveld.