Weer 2341 km verder door ons avontuur!

HALLLOOOWW!!

Allemaal lekker aan het genieten van het mooie nazomer weer in NL? Nou voor wat afleiding even een nieuw verhaaltje. Hier is alles nog steeds heerlijk! Inmiddels al weer in het derde land van bestemming aangekomen, namelijk Chili! Maar eerst nog even wat over argentinie! Na de prachtige watervallen was het tijd voor Salta,in het noordwesten van Argentinie. Na een busreis van ongeveer 26u!! ja het kan nog erger dan de 18unaar Iguazu haha, maar ook dit was het weer dubbel en dwars waard. Eenmaal aangekomen in Salta kregen we gelijk en superaanbieding voor een leuk hostel met gratis pick up service voor de vrouwen haha nou ideaal, het eerste voordeeltje was binnen! De kamer deelden we met duitse meiden met wie ik de avond heerlijk genoten heb van nogmaals de perfecte wijn, steaks en gitaarmuziek, erg gezellig!Salta zelf was prachtig. Met de kabelbaan omhoog, prachtig uitzicht en heerlijk warm weer, leuke pleintjes en mooie gebouwen. Het doet een beetje coloniaal aandenken, en daarnaast is het ook en echte toeristen trekker voor de argentijnen zelf. Het wordt in de zomer te warm, dus de lente hier nu is de ideale tijd, weer mooi meegnomen! De volgende dag was het tijd voor en excursie naar Chafeyette! Een flinke rit maar de stops waren prachtig! De rit werd gedaan door onze host van het hostel Cusco. We kwamen langs prachtige rotsformaties met allerlei kleuren, woestijngebied, prachtige uitzichtpunten in de superstilte van de bergen daar, vulkaanafzettingen, Cusco zorgde voor wijn en lamavlees, tja dat hoort erbij! Natuurlijk hebben we ook wat wijnproeverijen bezocht en genoten van de heerlijke Malbec wijn> echt een aanrader!! En de middag nog prima gespendeert in Cafayette, prachtig knus dorpje. Wat ons zeker wel opviel tijdens deze trip: ....110km/u is de algemene snelheid en gordel om, ach dat hoeft alleen voor voorin. .....Wij een hele attractie zijn om te zien voor de lokale bevolking.
....We hadden even een zieke in ons midden, en antibiotica, dat haal je hier gewoon bij de apotheek zonder recept!
Tot slot hebben we nog een mooi museum bezocht in Salta. Na eerst bij de verkeerde beland te zijn (enorm saai historisch museum) kwamen we uiteindelijk terecht bij het goede. Namelijk de MAAM, oftewel een museum over de oude inca's. Het hoogtepunt was toch wel het meisje waar dit museum om bekend staat dat hier is opgezet. Zij is nog heel goed in dit museum te zien bij een temperatuur van min 20 graden. Het is en heel verhaal, maar wat ik er in het spaans kortgezegd van het opgestoken zijn zij een soort van oude opgraving van een tijd geleden uit de Llullailacio vulkaan op 6700 m , heel bijzonder om te zien, echt en hoogtepuntje uit Salta! Toen volgde Mendoza! Het gebied bekend van de wijnen! En dit laten we ons geen twee keer zeggen, geweldig zijn die hier. Lekkere wijntoeren op de fiets en het centrum is ook erg gezellig! We hebben hier ook genoten van en heerlijke spa met modderbaden en massages, midden in de bergen! Toch wat anders dan Busloo of het Sanadome! Was heerlijk genieten! Ook hebben we ons nog aan het paragliden gewaagd! Whoe doodeng vond ik het! Met knikkende knietjes ging ik met de paraglide dude mee op naar de bergen in Mendoza! Oke ready to go, nadat we vastgeketend waren aan onze mannetjes was het plan rennen van de berg en hopen dat de parachute je opvangt :) Na dat mn knikkende knietjes zwevend in de lucht hingen was het toch eigenlijk wel heel erg gaaf!! wow het uitzicht was amazing! Goed, maar Desi zal Desi niet zijn... iedereen landde netjes op de landingsplek,maar wij konden op de een of andere manier niet goed de wind vangen om hoger te komen, dus moesten we eerder landen dan de rest. En dat landen was aan de andere kant van de berg. Mijn paraglide instructuur vertelde dat hij hier in drie jaar niet geland had, en dat ik me maar voor moest bereiden op een bijzondere landing. Kut dacht ik, heb ik weer! Met de keien en destekelbomen onder mij zag ik mij al beeldend met mn kont in de cactus heerlijk terecht komen daar! Goed, uiteindelijk goed terecht gekomen, en nog helemaal levend! Was een geweldige dag!

Typisch aan Argentinie:

• Muziek, muziek en nog eens muziek.
  • Eten is een belangrijk sociaal moment. Het avondeten, dat veelal pas na 9 uur begint, staat centraal.
  • Absoluut en voetbal land !
  • Wat een enorm groot land!! Je hebt er alles...
  • Arm en rijk zich lettelijk afwisseld in het landschap
  • Argentinië is qua natuur een mooi afwisselend land. De nationale parken houden ze netjes schoon, maar daar buiten... Af en toe heb je het gevoel dat je over een vuilnisbelt rijdt. Doodzonde.
  • Coca cola lijkt nationaal sponsor te zijn.

Toen was het de volgende dag tijd voor Chili! Na een geweldig mooie busrit vanuit mendoza naar santiago kwamen we daar acht uur later aan. De contrasten zijn hier prachtig, palmbomen, sneeuwbergen, cactussen, skie gebieden, zoo bijzonder. Overal de chileense vlag, vind het echt een prachtig land. De weg naar Santiago was best spannend, zie foto! gemiddelde snelheid moet hier laag blijven anders krijg je vrachtwagens op zn kant.. tjaa. blij dat we er waren. Eenmaal gearriveerd in Santiago was het even stuntelen in ons spaans voor een hostel, maar we hebben er en gevonden, en en hele leuke met en geweldig bed en ontbijtje deze keer! Santiago is ook echt heel erg leuk. Had er veel vooroordeln van gehoord dat het vies was, en ja de smog is there, maar het valt me reuze mee en de mensen zijn hier heel leuk, alweer anders dan de argentijnen. Grappig. De sfeer is hier heel gemoedelijk, heerlijke restaurantjes, europees aandenken en prachtige uitzichten voor een stad zo midden in het andes gebergte. Jaa nog steeds vollop genieten hier! Morgen tijd voor Valparaiso, stadje hier dicht bij en dan gaan we richting noord chili, het woestijngebied, spannend!! Goed, genoeg voor nu weer, tijd om nog even van het wonderful santiago by night te genieten. Nog wat plaatjes voor een wat beter verhaal, en jullie reacties zijn super, vooral mee doorgaan, erg leuk om hier wat van thuis mee te krijgen!! Liefs, Desi.

Patrick

Hello Daredevil!! wat een geweldig verhaal weer, wat zal jij straks moeten afkicken als je weer in Nederland bent....

Geweldige foto's.

Patrick, Susanne Justin en Danique

p.s. Justin vroeg of je Lionel Messi al had gezien( hele bekende voetballer)

mies

Wat heb je weer een geweldig verhaal geschreven. En wat een gave foto's. Ik heb er ademloos naar gekeken.
Dikke kus van ons beiden.

Elsemiek en Lonneke

Wow wat een prachtige foto's en wat hebben jullie al weer veel gedaan!

XXX

Maria Maas

De foto's zijn nog indrukwekkender dan je verhaal
Die weg en paragliden Waanzinnig Wat een stilte daar boven behalve de wind dan Meissie ik heb weer genoten Keep up the good work.

Maaike

Wat een ontzettend gaaf dat paragliden, echt super, je maakt mij jaloers.

Maaike

met dat soort van avonturen. Op naar het volgende avontuur. Wat een ontzettend leuke foto's, ik hoor snel weer een nieuw verhaal.

Gabriëlle

Hey Desi!
Wow wat een avonturen weer en wat een foto's. Hihi dat je zomaar van die berg durfde af te springen brr krijg er kippenvel van haha. En de plaatjes zien er ook leuk uit zeg! Geniet er van! kus

Marije

He dees! Eindelijk ook eens een berichtje van mij! Wow wat maak je veel leuke dingen mee zeg! Krijg ook enorm zin om weer op vakantie te gaan! Geniet er lekker van en land maarn iet weer in een cactus, hou je geen kont over!

Liefs xx

Henk Duits

Dag Desi,
Ik kreeg de link van jou site doorgestuurd van je vader, wat fijn voor jullie dat jullie zo genieten ! Hartstikke leuk en prachtig om mee te maken, heel veel plezier nog, ik zal vanaf nu je reis gaan volgen !
Groetjes van uut een regenachtig Warnsveld.

Gerrie Olders

Wat een belevenis. Je maakt heel wat bijzonders mee. Genier ervan. Wij via de mail met jou.
Groetjes, ook van de andere collega's
Gerrie