Buenos dias Buenos Aires!

Hallo lieve mensen,

Zo even een klein berichtje op de site over mijn eerste dagen Buenos Aires wat ik jullie niet wilde onthouden! Ten eerste het is heerlijk hier, we hebben al aan een stuk door slap gelegen van het lachen, en de indrukken zijn prachtig, al zoveel gedaan, ik had nog geen tijd gehad voor een eerder bericht.! Laat ik beginnen bij dinsdag, dag van vertrek. Na een kort nachtje gingen we op weg richting Schiphol dinsdagnacht want om kwart voor 8 was het zover!

Na papa nog even een rib uit zijn lijf getrokken te hebben bij de starbucks voor een laatste hollandse cappucino was de tijd bijna daar. Jeej zomaar op weg naar Zuid Amerika! Bijzonder! De douane moest mij natuurlijk weer even onderzoeken(ben en blijf een Offenberg he!). Maar de reis ging prima! Prima vlucht gehad naar Madrid, en hierna door naar Buenos Aires! Meteen geconfronteerd met de spaanse taal, jee dat wordt zeker nog wel even oefenen! Maar verder gelukkig alles prima verlopen, zelfs geen bagage problemen. De klapper tijdens onze vlucht was toch wel ons diner! Een pasta tiburon con salsa de setas werd ons geserveerd, heerlijk dachten wij. Wij peuzelden dit maaltje ook heerlijk op. Toen kwam Astrid op het geweldige idee, dit spaanse maaltje eens te vertalen! Setas oftewel paddestoelen, nouja geen probleem. Tiburon... en aan het ernstige gezicht wist ik gelijk dat het niet helemaal goed was.. ojeee wat hadden we gehad? Blijkt dit het spaanse woord te zijn voor Haai!! mmmmm lekker, gelijk ontgroeit! haha ojee, wat gaat dit allemaal nog brengen haha. Het moment dat wij land (Yes, Brazilie in beeld) zagen vanuit kilometers oceaan onder ons was ook heel apart... jeej echt Zuid Amerika bereikt! Ook het aanzicht van het arriveren in Buenos Aires is echt geweldig vanuit het vliegtuig in het donker, prachtig!
Eenmaal op het vliegveld Buenos Aires (na dik een reis van 16 vlieguren) bracht ons pick up busje ons met een overstap richting ons eerste hostel. Dit was ook prima, lekker bed, ontbijtje wat wil een mens nog meer op dat moment!

Onze eerste dag in Buenos Aires was geweldig. Meteen in een demonstratie terecht gekomen, eventjes wennen, maar het verliep allemaal rustig! We hebben hierna een fietstour gedaan door de bekende wijken, la boca, (de gekleurde huisjes) en de buitenwijken hiervan doen denken aan Harlem met een latin americo tintje, puerto Madero & san Telmo. Was erg leuk.. alleen Astrid helaas een blauwe knie rijker, maar uiteindelijk weer goed thuisgekomen! Prachtige stad. Het doet denken aan het mengelmoes van Parijs met Barcelona. Echt een mengeling van diverse soorten mensen, culturen, oud en nieuw... i like it!

Na de fietstour zijn we met nog een engels meisje op zoek gegaan naar een Tango show, want dit kan je niet gemist hebben in Buenos Aires. Het was geweldig, een oud donker cafeetje bracht ons, compleet met argentijnse dansers, zangeres en geweldige ober in de stemming. In combinatie met de perfecte rode wijn, steaks en muziek, in een zin prachtig! Zelf heb ik ook nog een dansje gewaagt, jaja Desi en Astrid danste de Tango! Erg leuk!

Onze tweede dag stond in het teken van plaza de Mayo (dwaze moeders) en naar het bekende kerkhof hier waar Evita ligt! haha volgens de Lonely Planet is het: loop de mensen massa achterna, maar aangezien wij in het lage seizoen reizen was dit toch enigzins lastig haha... na dik een uur gezocht te hebben naar dit graf, hebben we het dan toch eindelijk gevonden. Wel erg mooi. Onze avond geborreld in het travellers cafe dicht bij ons hostel, ook echt heel erg leuk! Veel veel verhalen van mensen op wereldreis! Dus tja, wat kan ik zeggen, een prachtige eerste ervaring... nu gaan we op naar de rest van onze reis.. Adios Buenos Aires!

Het weekend staat in het teken van het bezoeken van Uruguay. Eerst gaan we naar Colonia, en hierna naar Montevideo. Ben benieuwd hoe dat allemaal zal zijn!

Nog wat leuke dingen van hier,

- er zijn mojitto snoepjes! Hoe perfect!

- zoveel reizigers hier, superleuk al die backpackers!

- locals zijn erg makkelijk in contact leggen, een vraag en ze gaan gerust met je die dag op stap!

- de big street hier is een straat met 18 banen! zoow!

- Het eten van een wortel op straat hier erg bijzonder is, aantal keer behoorlijk uitgelachen, haha erg bijzonder.

En dan nog even wat fotos die ik jullie niet wil onthouden!

Heel veel liefs en tot een later bericht vanuit Uruguay!

laura

heej dees. wat bijzonder om te lezen allemaal. ben zelf ook weer even helemaal terug daar.
super dat je het zo naar je zin hebt. als je even kan koop wat dulche de leche voor op je brood/crackers. de tanden vallen je er van uit je mond, maar het is zo lekker :) veel plezier nog

xx

Danielle

Klinkt goed; je hebt het nu al super naar je zin! Moet geweldig zijn, al die eerste indrukken van het land. Geniet lekker van je tijd daar, en zie nu al uit naar je volgende verhaal.

Gabriëlle

Hey Dees!
Het klinkt echt super leuk joh! (behalve dat haaien eten ;) ) En zo te horen heb je het ook al naar je zin! Heel erg veel plezier nog daar! Geniet ervan. xx

Maaike

Heej Desi,

Dat klinkt helemaal super. Zo te lezen ben je al gelijk met volle teugen in het avontuurlijke leven gestapt. :))
K ben benieuwd naar je andere reisverhalen.
Enjoy!

Liefs

san

SUPER vet!!!!

dianne

Klinkt echt supervet!! misschien een bestemming ook maar eens heen te gaan! hahahha wat een leuke verhalen en foto's!! lees je volgende verhaal vast vanuit Thailand.

groetjes Dianne

Karlijn

Supernice om 'meegenomen' te worden naar de andere kant van 't water!... Leuk verhaal & mooie foto's! :-)
Op naar je volgende belevenissen!
Geniet!

Liefs

mies

Wat een mooie omschrijving van de tango stad,precies de woorden die ook in de bijlage van De Telegraaf stonden dit weekeind. Prachtige foto's ook. Jullie genieten zo te zien. Veel plezier, en geniet van alles.

Kus van ons allebei.

Henrice

Het is te lezen dat je aan het genieten bent,hopelijk blijf je dat doen.Hoop snel weer wat te lezen
Groetjes Henrice en de boys

Lonneke

Geweldig allemaal Dees! Ben echt jaloers ;)..
De Tango, lukte dat een beetje?

Kus

Laura van Eeden

Hey Desi!
Ik zag je berichtjes op facebook en besloot meteen je site te gaan bekijken! Echt super gaaf dat je op reis bent in Zuid Amerika! Hoe kan je mij jaloers krijgen...Ik weet wel bij wie ik moet zijn als ik wil gaan reizen.
Nou meid, geniet ervan!

liefs Laura

Andrea

Heeee Lieverd!!!
Ohhhh wat een leuke ervaringen al in Buenos Aires!!! hahaha en haai smaakt goed dus? Ik zal het onthouden. De fotos zijn ook mooi zeg, die gekleurde huisjes zijn echt schattig...
Kijk al uit naar je volgende verhaal...
Kus vanuit nijmegen

Marlies

Hé,

Goed om te lezen dat je de eerste cultuur in Zuid Amerika al hebt opgesnoven;) En nu alweer op weg naar de volgende locatie, geweldig! Mooi om dit zo te lezen. Cool die pictures. Gr en tot je volgende bericht

Toos van Asselt

Dag Desi,
Momenteel bij Jan en Tineke op de borrel, daar las ik jouw verhaal. Wat een byzonder fase in jouw leven, goed dat je dit doet. Wat een lef. Pas wel op, wat is het hier in Toldiek dan tam. Fijn dat je alles zo gedetailleerd beschrijft. In gedachten beleven we jouw reis mee.

Liefs,
Toos

Maria

Ik word op mijn wenken bediend
Gaaf zeg dat cafe met de Tango appeltje eitje
Jullie zijn begonnen Veel plezier OLe

Patrick

Hoi Hoi Desi,

erg leuk om zo te lezen wat je allemaal meemaakt in dat verre zuid-amerika, zo te horen heb je het erg naar je zin daar. Volgens mij is dit ook echt jou "ding" om te doen. Wij wensen jou in ieder geval vanuit Wehl nog heel veel reisplezier, en we hopen dat we nog vele leuke verhalen van je mogen lezen.

Groetjes van je "grote"neef Patrick.

marian en gerd

hallo Desi,
even een groet van ons vanuit een koud en regenachtig münchen.
je begint de lange en grote reis met veel enthousiasme en interesse voor alles. Houen zo!
Lieve groeten , Marian en Gerd

riannep

Leuk om te lezen! super dat het goed gaat.
Groetjes

sanne peters

Hee Desi,

Klinkt super gaaf! Geniet ervan. Ik blijf lezen:)